eurbs
2006/2007 EDITION
ENG ita dan spa ger bel ned pol fra Greek | Help | Search | Credits | Webmail
Home page > Formalno?ci, jakich trzeba dope?ni?

E-Urbs
Strona g?體na
Wiadomo?ci

Program
Cele
Struktura
Opis zaj??

Kadra naukowa i Instytucje
Profesorowie
Opiekunowie naukowi
Pracownicy
Sie? Instytut體

Warunki przyj?cia na studia
Wymagania
Formularz podania oraz procedura
Op?aty i stypendia

Informacje dodatkowe
Warunki pracy
Formalno?ci, jakich trzeba dope?ni?
Jak dojecha? do Urbino
Cz?sto zadawane pytania
Foto galeria
Kontakt

Land of Learning

Formalno?ci, jakich trzeba dope?ni?

Przed przyjazdem do Urbino (W艂ochy)
Upewnij si臋, 偶e posiadasz paszport lub dow贸d to偶samo艣ci wa偶ny na ca艂y okres programu (najlepiej od sierpnia 2006 r. do pa藕dziernika przysz艂ego roku). To zaoszcz臋dzi problem贸w natury formalnej w trakcie trwania studi贸w, gdy wymagany b臋dzie pobyt we W艂oszech lub w krajach wsp贸艂uczestnicz膮cych w projekcie.

Wiza wjazdowa, pozwolenie na pobyt tymczasowy
Formalno艣ci zwi膮zane z uzyskaniem wizy i pozwolenia na pobyt sta艂y r贸偶ni膮 si臋 w zale偶no艣ci, czy jeste艣 obywatelem kraju, kt贸ry nale偶y do Europejskiego Obszaru Ekonomicznego (European Economic Area), czy te偶 spoza tego obszaru. Obecnie EOE zrzesza kraje wchodz膮ce w sk艂ad Unii Europejskiej oraz dodatkowo Islandi臋, Liechtenstein i Norwegi臋.

Studenci pochodz膮cy z kraj贸w nale偶膮cych do EOE:
W zasadzie wszyscy obywatele kraj贸w nale偶膮cych do EOE maj膮 prawo wjazdu i pobytu w pozosta艂ych krajach nale偶膮cych do wsp贸lnoty. Dlatego przed wyjazdem nie ma konieczno艣ci ubiegania si臋 o wiz臋.

Studenci spoza Europejskiego Obszaru Ekonomicznego
Studenci z kraj贸w nie nale偶膮cych do EOE musz膮 posiada膰 wiz臋, by przekroczy膰 granic臋 Wielkiego Ksi臋stwa Luksemburg i podr贸偶owa膰 po obszarze Unii Europejskiej (w przypadku jazdy samochodem, autobusem lub poci膮giem). Jednak, obywatele niekt贸rych kraj贸w spoza EOE s膮 zwolnieni z obowi膮zku wizowego przy wje藕dzie do W艂och. Obywatele kraj贸w spoza EOE potrzebuj膮 uzyskania pozwolenia na pobyt tymczasowy. Aby uzyska膰 wszelkie niezb臋dne informacje, nale偶y skontaktowa膰 si臋 z ambasad膮. Po otrzymaniu listu zawiadamiaj膮cego o przyj臋ciu na studia, natychmiast nale偶y z艂o偶y膰 podanie o wiz臋 we w艂oskiej misji dyplomatycznej lub konsularnej w kraju zamieszkania lub do misji konsularnej reprezentuj膮cej W艂ochy.

 

 

E-learning
lol

 

News

16/05/2007 - New application form for 2007/08 available online. - view

eu
This Virtual Campus project has been funded with support from the European Commission (project number: 2005-3870 /001-001 ELE ELEB12). This web site reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

 


 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

2006 © www.e-urbs.net - All rights reserved